В кухненският ви шкаф има истинско съкровище- сода за хляб. Този продукт може

...
В кухненският ви шкаф има истинско съкровище- сода за хляб. Този продукт може
Коментари Харесай

Маска със сода- почиства лицето от пъпки, омекотява и премахва бръчките, край на скъпите кремове

В кухненският ви шкаф има истинско съкровище- сода за самун. Този артикул може да размени скраб, тоници, мицеларна вода и маски даже – просто би трябвало да го смесите вярно с други налични средства и, което е най- хубавото да употребявате естествени продукти .

Ефектът от содовите маски е удивителен: кожата става гладка и освежена, като след пилинг в салон. В допълнение към мощните си почистващи свойства , содата е добра с това, че стяга овала на лицето и изглажда фините бръчки още от 35 -годишна възраст . Така нареченият Anti-age ефект , единствено без да се доплаща за марката. Редакторите ни ще ви кажат за какво е нужна сода за лице .

Сода за кожата

Употребата на сода за кожата е неоспорима и това макар обстоятелството, че тя не съдържа никакви витамини, а от минералите в нея, само натрий . Содовите бани обаче от дълго време са приети за лечебни и подмладяващи. В античен Египет содата е наричана „ пепел на божествения огън “ поради неповторимите си пречистващи свойства.

Почиства добре всички видове замърсявания : прахуляк, мазнини и останки от грим. Това значително се улеснява от ронливата текстура, която работи като скраб.

Избелва кожата. С помощта на содовите процедури можете независимо да се отървете от лунички, старешки петна или нежелан тен.

Содата е мощен абсорбент . Тя извлича токсините и свободните радикали от горните пластове на кожата, което елементарният сапун или мицеларната вода не може да направи .

Измиването със сода облекчава раздразнението, за разлика от други типове пилинг. Освен това има дезинфекционен ефект , бори се против гъбички и бактерии, затова е доста ефикасна в битката с акнето.

Омекотява кожата и отваря порите, като в идеалния случай я приготвя за подхранващи и хидратиращи артикули.

Почистването със сода има свои лични нюанси. Така да вземем за пример, натрият реагира с кожата почти моментално , тъй че всяка маска ще има обстоен резултат след 10 минути. Содата е с бързо деяние

Важно е да се има поради, че прекомерно сензитивната, изтънена и в това време суха кожа може да страда от подобен деен съставен елемент. Курсът на потребление на домашни маски не е стеснен, само че е целесъобразно да не злоупотребявате с процедурата: един път на 5-7 дни е достатъчно. И наложителна хидратация незабавно след приложимост! Изключение могат да бъдат единствено специални хидратиращи маски , рецептите на които ще споделим с вас.

Маски за надълбоко разчистване

За да постигнете ефекта на пилинг, има няколко потвърдени предписания. За надълбоко разчистване и борба с черните петна и обриви се употребява сода, смесена с пероксид. Сместа нежно се разтрива по лицето, след което изплакнете маската с топла вода.

За по-мек резултат използвайте чаена лъжичка сода и почти същото количество гел за измиване или пяна за лицето. Маска въз основата на портокалов сок ще помогне да се отървете от възрастовите петна по-бързо, а на белтък – за стягане на контура на лицето.

 

Маски за поддържане и хидратация

Нуждаете се от мазна основа. На 2 с.л. сода за хляб трябва 1 супена лъжица зехтин, само че в случай че имате опция да употребявате узряло авокадо, можете да убиете всички зайци едновременно (изобилие от „ живи “ витамини, минерали и киселини ще се грижат за кожата по сложен начин ). В този случай ще е задоволителна една лъжица от пулпата.

Маски за суха, повредена кожа

Мляните овесени ядки се смесват със сода в съотношение 1: 1 и се заливат с равно количество кисело мляко или сметана. Осигурени са ви нежно разчистване, омекотяване и укрепване след такава маска.

Маски за старееща кожа

В допълнение към надълбоко овлажняващите маски (които също са подходящи), предлагаме да изпробвате освежаваща рецепта за маска със сода и краставица.

 

Ще ви би трябвало:

половин краставица
1 ч.л. сода
0,5 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. овесена каша
1 ч.л. мед
един белтък

Комбинирайте всички съставки в блендер и нанесете маската за 15 минути. В този случай наличието на сода е ниско, тъй че можете да го задържите по-дълго. Активните хранителни вещества в меда, краставицата и овесените ядки могат да обхванат надълбоко в почистената кожа. Нанесете маската с нежни масажиращи движения и изплакнете с топла вода.

По-рано говорихме за невероятния омекотяващ резултат на содата. Прилагайки маска за ръце един път седмично, можете да ги поддържате гладки след 40 и след 50 години. Ефектът за избелване играе огромна роля: снежнобялата кожа и нокти никога няма да излязат от жанр.

Домашните маски със сода ще заменят пътуванията до козметолога, само че след подобен домакински пилинг предлагаме да използвате интензивни овлажнители . Те ще предотвратят несъразмерното изсушаване и ще бъдат по-ефективни в подхранването на тъканите: отворените пори дишат по-добре и всмукват скъпи съставни елементи. Ако сте харесали нашата публикация, запишете нашата рецепта за хубост!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР